Wie ben ik?

Als moeder van twee adoptiezonen, die ook te kampen hebben met de nodige problematiek, weet ik uit eigen ervaring waar je als ouders tegenaan kan lopen. Onze zoektocht naar geschikte scholen en de zorgen voor de toekomst, staan me nog vers in het geheugen. Hierbij is er wel de overtuiging bij me gegroeid dat alle liefde en aandacht, die we aan onze zonen hebben geschonken, vruchten hebben afgeworpen. Ik kan andere ouders dan ook bevestigen dat opvoeden volhouden is, maar dat het de moeite wel degelijk waard is.


Ik ben in een ver verleden begonnen met de opleiding voor begeleiding van mensen met een verstandelijke beperking. Destijds heette dat de Z-verpleging. Rondom de tijd dat ik en mijn man dachten aan adoptie, ben ik peuterspeelzaalleidster geworden en tijdens het opgroeien van onze jongens heb ik gewerkt als onderwijsassistent op een basisschool.


Toen onze jongens zelfstandiger werden, bedacht ik me dat het nu eens tijd voor mama werd en ben ik de HBO opleiding Ecologische Pedagogiek gaan volgen. Dit vond ik zo leuk en het ging zo vlot, dat ik na mijn Cum Laude diplomering verder gegaan ben met de opleiding Master Special Educational Needs, om tenslotte mijn eigen praktijk als Remedial Teacher op te zetten.


Mijn vrije tijd steek ik in fotografie, kerkorgel les, wandelen en fietsen met mijn man op de tandem. Wij gaan regelmatig samen op pad, een weekendje weg of houden een vakantie in ons huisje in Duitsland. Dit alles houdt de zaag scherp!


"Een man loopt door het bos en ziet een houthakker, die zich helemaal in het zweet heeft gewerkt om een boom om te zagen. De man vraagt aan de houthakker wat hij aan het doen is. “Ik moet deze boom voor vanavond omzagen!”, antwoord de houthakker. De man zegt: “Maar die zaag is helemaal bot! Neem even pauze om hem aan te scherpen, dan ben je sneller klaar.” “Nee”, antwoord de houthakker “Ik heb geen tijd om hem aan te scherpen: die boom moet vandaag nog om!”

(Covey, S., 2005, Zeven eigenschappen die jou succesvol maken!)


Uiteindelijk was de man meer tijd kwijt, omdat hij met een botte zaag aan het zagen was.